• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Фестиваль фольклорних колективів «Символ щастя і достатку паляниця золота»

Фестиваль фольклорних колективів «Символ щастя і достатку паляниця золота»

2017-04-28

Візьму я в руки хліб духмяний,

Він незвичайний, він святий,

Ввібрав і пісню, й працю в себе,

Цей хліб рум’яний на столі.

Йому до ніг вклонятись треба

Він – скарб найбільший на землі.

27 квітня 2017 року на базі Миколаївського районного Будинку творчості учнів відбувся фестиваль фольклорних колективів «Символ щастя і достатку паляниця золота». Програмою Фестивалю передбачено виступи команд з регіональним обрядом, що пов'язаний з природою. В фестивалі взяли участь учні загальноосвітніх шкіл: Шостаківської (керівники Іванченко Л.І., Нестерук Д.В.), Криничанської (керівники Поворозко Л.С., Челяк О.В.), Новобогданівської (керівник Науменко К.В.), Зеленоярської ЗОШ (керівник Дудчик Н.М., Рябченко Н.С.), Степівської ЗОШ (керівники Рошка Ю.В., Юрій В.О.), Ольшанської ЗОШ (керівник Федорова О.П.).

Виступи команд оцінювався за наступними критеріями:

- автентичність сценарію;

- відтворення та пропаганда народних традицій щодо виховання шанобливого ставлення до природи;

- пропаганда народних традицій щодо виховання шанобливого ставлення до хліба;

- виконавська майстерність;

- естетика костюмів і якість музичного та художнього оформлення;

- рівень режисури;

- володіння увагою глядача.

Всі команди, без винятку, засобами театрального та фольклорного мистецтва розкрили теми: Як же навчити поважати хліб? Як навчити поважати працю, що пов’язана з вирощуванням хліба? Також познайомили з історією виникнення хліба та з народними обрядами, традиціями, звичаями, пов’язаними з хлібом, вказали на трагічні сторінки в історії України.

Кожна команда зробила презентацію куточків хліба, де була представлена дослідницька робота про відомих хліборобів своєї місцевості, описано значення хліба у житті українського народу, зібрано та систематизовано етнографічні свідчення про використання обрядового хлібу у житті своїх односельчан.

/Files/images/dj/c1.JPG/Files/images/dj/c2.JPG/Files/images/dj/c5.JPG/Files/images/dj/c3.JPG/Files/images/dj/c4.JPG/Files/images/dj/c7.JPG/Files/images/dj/c8 (1).JPG/Files/images/dj/c8 (2).JPG/Files/images/dj/c8 (3).JPG/Files/images/dj/c8 (4).JPG/Files/images/dj/c8.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 606

Коментарi